onsdag 7 september 2011

diptyque - Paris - 1961



Min favoritdoft är  diptyque - Philosykos

På grekiska betyder Philoykos - vän med fikonträdet
 
Beskrivning
Fikonträd i all sin glans, friskhet av fikonlöv, dess gröna frukt, den något mjölkaktiga barken amt en touch av vitt cederträ.

Historia
Förenade av en passion för kreativitet och design blir tre hantverkare vänner och affärspartners 1961. De öppnar en butik på 34 Boulevard Saint-Germain i Paris för att visa upp sina handmålade tyger och dekorativa föremål från gemensamma resor.

1963 tar trion fram färgade ljus och tillsätter doftande vax att matcha de handmålade tygerna. Snart har kunderna förälskat sig i den oefterhärmliga doften. 1968 lanserar de den första Diptyque parfymen.
Idag är de tre världsberömda leverantörer av dofter och doftljus.







En doft av......

Min favorit just nu!

/P

Westerby gård, Ingå Finland

Efter vår Grekandsresa i juni beslutade vi att ta det lugnt på semestern. Lillebror drog till Turkiet med kompisar och storebror jobbade hela sommaren.
När vi hade tagit det lugnt i två veckor fick jag och maken myror i brallan och beslutade snabbt och lätt att åka över till släkt och vänner i Finland några dagar.
Sagt och gjort, färjebiljetter bokades men så skulle vi hitta någonstans att bo.. i lilla Ingå......ut på nätet....och där hittade vi det.... Westerby gård!
Mitt ute i skogen ligger denna lilla pärla. Alla rum personligt inredda, precis i vår stil och med ett fantastiskt kök. Gården har t o m en liten inredningsbutik för den som vill köpa något av allt det fina som gården är inredd med.....
Tack snälla Westerby för några fantastiska dagar i augusti då Finland log mot oss på absolut bästa sätt!!





/P